UN CĂŢEL IUBIT ESTE UN CĂŢEL FERICIT

Periajul şi spălatul
Căţelul tău adoră periajul. Alege o perie adecvată pentru a-l peria în sensul de creştere al firului de păr, cel puţin o dată pe săptămână(zilnic pentru rasele cu păr lung). Poţi folosi un şampon neiritant pentru căţel. Periajul nu ajută doar la întreţinerea blănii, ci este şi un mod propice pentru tine de a-i examina blana şi pielea, de a observa dacă sunt probleme de iritare a pielii, purici, păduchi sau gheme de păr.

Îngrijirea orală
Periajul dinţilor căţelului tău este un proces facil, cere sfaturi în acest sens medicului veterinar. Gingiile ar trebui să fie roz şi sănătoase, iar dinţii curaţi şi fără tartru.

Tăierea unghiilor
Păstrează curate şi îngrijite unghiile căţelului tău şi taie-le cu un cleşte special. Medicul veterinar te va învăţa cum să faci acest lucru.

Curăţarea urechilor
Urechile căţelului ar trebui să fie curate şi să nu miroase. Foloseşte tampoane de bumbac pentru a curăţa uşor urechea, dar să nu foloseşti niciodată beţigaşe de bumbac deoarece i-ar putea afecta timpanul.

Ochii
Ochii căţelului trebuie să fie limpezi şi strălucitori. Orice impurităţi vor fi îndepărtate cu grijă folosind o bucăţică de tampon sau de vată înmuiată în apă călduţă. Foloseşte un tampon nou de fiecare dată şi îndepărtează impurităţile începând din interior către exterior.

Îmbăierile
Este greu de crezut, dar căţeii din când în când se murdăresc foarte tare. Îmbăiază-l şi repetă spălarea folosind un şampon neiritant pentru căţei pentru a-i spăla blăniţa. Clăteşte-l bine, şterge-l bine cu un prosop şi lasă-l să se usuce singur la aer. Nu se recomandă folosirea uscătorului de păr pentru a se evita arderea pielii căţelului tău.

Nasul
Nu este nevoie să-i cureţi nasul, dacă observi modificări contactează medicul veterinar. Un câine activ, care adulmecă orice, va avea deseori un nas rece, umed, dar faptul că ar putea fi uscat nu înseamnă neapărat că este bolnav.