Îngrijire De Specialitate

Medicul veterinar este cea mai bună sursă de informaţii, iar relaţia cu el va deveni foarte importantă în viaţa câinelui tău.

Vaccinarea
Veterinarul tău va recomanda un vaccin combinat care să fie administrat unul în jurul vârstei de 8 săptămâni şi altul la 12 săptămâni care protejează căţeluşii împotriva virusului Turbării, Leptospirozei, Hepatitei Infecţioase, Infecţiei cu Parvoviroză şi Parainfluenza. Este nevoie de o perioadă de aşteptare de aproximativ două săptămâni după a doua injecţie pentru a-i permite căţeluşului tău să poată intra în contact cu alţi câini.

Prevenirea puricilor
Sfatul mediculuiPuricii sunt organisme mici de culoare maro închis care trăiesc aproape de pielea animalului. Semnalele de alarmă sunt date de puncte negre pe haine sau pe aşternut, scărpinare intensă sau muşcarea blăniţei, şi mai ales muşcături ”suspecte” pe corpul tău. Puricii sunt des întâlniţi, dar preparatele antipurici din zilele noastre sunt foarte eficiente. Respectă întotdeauna indicaţiile de utilizare.

Paraziţi interni
În cazul unei parazitări obişnuite un produs de calitate va omorî orice parazit intestinal. Dacă problema este detectată într-un stadiu avansat, vei observa apariţia balonării, a diareei, blană lipsită de luciu şi o pierdere uşoară în greutate. În cazul în care căţeluşul tău prezintă una din simptomele enumerate, contactează-ţi imediat medicul veterinar. Viermii laţi parazitează în intestine ataşaţi de peretele intestinal şi adesea se elimină sub formă de mici segmente ce arată ca boabele de grâu. Puricii pot răspândi paraziţii, prin urmare ţinându-i sub control, te ajută să eviţi problema.

Sterilizarea şi castrarea
Dacă nu plănuieşti să obţii pui de la câinele tău, sterilizarea şi castrarea făcute la o vârstă fragedă reprezintă o decizie înţeleaptă ce ajută la rezolvarea problemei suprapopulării şi a câinilor nedoriţi. Studiile au arătat că sterilizarea reduce riscul unor anumite tipuri de cancer şi a altor probleme de sănătate. Este bine să administrezi câinelui sterilizat o hrană hipocalorică acesta având tendinţa de îngrăşare. Cere sfatul medicului veterinar pentru a afla cum să eviţi îngrăşarea nedorită a câinelui tău.

Asigurarea
Tratamentul de specialitate poate fi unul scump, de aceea este bine să iei în considerare asigurarea câinelui. Nu te grăbi să iei o hotărâre în privinţa asigurării pentru a fi sigur(ă) că ai luat decizia corectă în ceea ce priveşte compania de asigurări, termenii, condiţiile şi costurile aferente. Asigurarea nu va acoperi costurile tratamentelor de rutină cum ar fi vaccinările, castrarea sau deparazitarea, dar sunt valabile pentru accidente şi îmbolnăviri.

Hill's Science Plan